Kroki w mojej głowie kroki w mojej głowie

nF

 

taki dzień kiedy wszyscy z daleka
wyglądają na bliskich i kiwam się
na powitanie jak się nazywa a nie
nijak nie ale to wciąga strasznie

jestem wkurwiony więc idę na pieszo
ruch kontra tarcie zdecydowanie
potem zupełnie pomału (uciekam)
uciekam o duszo moja powolna

myśli pod naciskiem ciśnień chłodnica
i miasto znów szumi przez twarz
tym swoim słodkim jadem z gastronomii
który ma wszystkie cechy ambulansu

skręcam kluczę że szczękają zamki
nie mogę odnaleźć nie wiem czego
albo odnalazłem czego nie wiem
(gdzieś na końcu odnajduję ciebie?)

nF
nF
Wiersz · 10 kwietnia 2010
anonim
  • Krystian T.
    ponta niezbyt. ostatni wers trochę za bardzo piosenkowy. reszta bez zarzutu jak dla mnie:)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Pierwsza strofa fajna strasznie:)
    Ciekawe momenty, jak z ruchem i tarciem. I nieciekawe: "o duszo moja" (o losie, nie!)
    Też się ze mną mija ta puenta.

    · Zgłoś · 14 lat