oni

Łukasz Jasiński

zakompleksione autorytety marnej elokwencji
wciąż propagują faszyzm umysłowy - poprawne

politycznie racje - nie ważny jest brak szacunku
dla prawdy - godność mierzy się kłamstwami

upartą odwagę głupotą - upodlenie zaszczytem -
gnijcie w zaścianku u świętych krów - bajeczni

bohaterowie w rękach wyrozumiałego wroga -
uklęknijcie - tak przecież będzie dużo wygodniej

ucałować stopy narzędzia kontroli - ku chwale
strukturalnemu totalitaryzmowi - zapamiętajcie

imię ukrzyżowanego - źródlana woda ze szczytu
obmyje piasek rzucany w twarz - łachmany błota

Łukasz Jasiński
Łukasz Jasiński
Wiersz · 16 kwietnia 2010
anonim
  • Sorteci
    Agresywnie, ale mało podniecająco ;-(

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kasia     Czyżewska
    wiele słów, mnogi sens. może nawet rozmnożony nad miarę. manifestem programowym gdzieś brzmi. ale nie porywa. zagadałeś. przedobrzyłeś. i tytuł... oni, ci źli... mała linia oporu.

    · Zgłoś · 14 lat