zaczynał jak wszyscy pisarze od poezji

nF

 

miałem rękę ciężką jak na polskim filmie
kim jesteś? zapytała pustułka
sobą jestem tu tylko na chwilę
z przedmieść miałem wrócić do domu
trumnotramwajem o przekleństwie windy

na bok się przewróciłem sennie
lecz myślałem wszystkie stany rzeczy
wszystkie rozmowy myślałem
że bolało co powiedziałaś we śnie
choć miałaś rację pustułko

zanim się rozlecę od tego braku
długo jeszcze żyć będę bez ciebie
długo jeszcze noc mi umilisz
kołataniem
ciskasz kamieniami w obsesję

nF
nF
Wiersz · 2 czerwca 2010
anonim
  • tirith
    podoba mi się, chociaż ostatni wers jest jakiś obcy. Może powinno być "ciskam" lub "ciskasz"? A może zamysł autora był inny, a ja się nie znam po prostu. :) ogólnie na plus. :)

    · Zgłoś · 14 lat
  • nF
    To dobry pomysł.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Trudno mi się brnie przez Twoje teksty. Nie wiem, czy to dobrze, czy nie.

    · Zgłoś · 14 lat
  • nF
    A w jaki sposób czytasz poezję? Czy bliższa jest Ci fenomenologia, intuicjonizm, strukturalizm, semantyzm, hermeneutyka czy może intuicjonizm?

    · Zgłoś · 14 lat