Literatura

Czas złości (wiersz)

Pigul

 

Ostatnio miałem wizję

Widziałem dziecko skrzywdzone

Cała rzeczywistość doprowadziła do tego

Do bólu niewinnej osoby

Do lęku świadków

Człowiek zaczyna się bać drugiego człowieka

A mimo wszystko jesteśmy tacy sami

Różnimy się tylko charakterem

Dlaczego na świecie jest tylu ludzi

Ludzi bez sumienia i współczucia

Ludzi którzy nie myślą o sobie

Jakby się czuli w takiej sytuacji?

Każdy powie że źle

Ale nie każdy jest w stanie robić coś w tym kierunku

Tym który doprowadzi człowieka na dobrą drogę

 

Ostatnio za dużo przemocy ujrzałem na swe oczy

Przemocy spowodowanej nadmiarem alkoholu

Człowiek nie wie jak się zachować gdy wypije

Takiej osoby człowiekiem nie da się nazwać

Jest to zwierze przypominające budową człowieka

Zachowaniem dziką bestię

Bestię której nie da się uspokoić.

 

Całe szczęście jest też dużo ludzi

Którzy rozumieją co to znaczy „Życie”

Trzeba mieć umiar i silną wolę

Umiar by powiedzieć NIE

Silną wolę by jednak się nie skusić


Jest tyle pozytywnych rzeczy.

Nie każdy jest w stanie je zauważyć.

Szkoda.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 22 czerwca 2010, 21:47
cztery kropki - duże litery, pokaźne nadsłowie z ogromną domieszką patettycznego kliche zaprzęgniętego w "treść"...........................ma dać - co?
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 28 czerwca 2010, 22:34
Autorze, to jeszcze nie jest wiersz. To są przemyślenia, dla których należałoby poszukać formy, żeby czytelnika jakoś zatrzymać.
przysłano: 22 czerwca 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca