Literatura

Z listów do Olivii. Chcę zabić wszystkie twoje wątpliwości. (wiersz)

krystek1616

przekwitłe, nie przekwitnięte, wedle życzenia ;)

 

Jestem świnią. Nie odpisałem jeszcze na żadne z twoich pierwotnych i wtórnych słów. Czekasz tyle lat świetlnych na odpowiedzi wysłane w kosmos. Ale ty rozumiesz, kobiety są z Wenus, a mężczyźni z Marsa. Na przeprosiny złapię cię za rękę, przebiegniemy się po łące. Mogę też co najwyżej nazbierać ci bukiet z przekwitłych polnych kwiatów i osypanych źdźbeł trawy – może jeszcze kiedyś zapachną sielskim czerwcem.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Olivia B.
Olivia B. 10 sierpnia 2010, 03:39
Świnią? A ja jednak sądziłam, że człowiekiem.




jesteś nikim innym tylko chłopcem
w modnych dżinsach i idealnie
wyprasowanych skarpetach
który do świtu lubi wmawiać
wszystkim słuszność
swojej świętej racji

spokojnie już możesz iść
spać usłyszał nawet Miłosz
i obiecał że jutro odda ci tego Nobla

;) Nie postarałam się, wiem. Ale na pewno chłopiec nie może być świnią. ;)
Fajnie że pamiętasz wierszyk o łące.
A co do tych przekwitłych/przekwitniętych, to już sama nie wiem. Ich znaju only angielski. ;)
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 10 sierpnia 2010, 08:54
"jestem z majsa, jestem z majsa" - i na tym bym pozostała. pierwotne, wtórne, świetlne nie pasują do tekstu, są wydumane. natomiast trzymanie się za rączki i bieganie po łące w tekście powoduje okropny grymas na twarzy czytelnika, straszny banał.
Mithril
Mithril 10 sierpnia 2010, 09:11
taaaaak, to chyba dobry czas, aby wziąć blichówę, szpachlę, wiadro i zacząć robić coś pożytecznego – bo pisanie chyba nie idzie…
Marta
Marta 10 sierpnia 2010, 09:49
Krystej1616 ..pióro i głowa do góry! smutnawo by było tutaj bez Ciebie, pozdrawiam
Marcin B
Marcin B 10 sierpnia 2010, 13:01
Dla mnie to nie przedstawia wartości literackiej, sorry.
Krystian T.
Krystian T. 10 sierpnia 2010, 15:34
dzięki za komentarze. są znakiem, że należy sobie zrobić dłuższą przerwę. pora nazbierać świeższych myśli.
Mithril
Mithril 10 sierpnia 2010, 15:54
to..........................dobry pomysł - teatr, kino.....................książka?
Krystian T.
Krystian T. 10 sierpnia 2010, 15:56
kino, na pewno i to jakiś z odmóżdżających filmów, dzięki za pomysł :)
Jacek
Jacek 20 sierpnia 2010, 14:43
Z interpunkcyjnym błędem. Z zużytymi rekwizytami, utartymi hasłami. Nic szczególnego tu nie widzę. Za mało na prozę poetycką, Krystianie.
przysłano: 10 sierpnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

***
Krystian T.
***
Krystian T.
pośmiertny
Krystian T.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca