rozpiętrzenie polega na poznawaniu
małych krętych ścieżek za którymi słońce dociera
chodnikowe płyty
nieblaskiem niebieskim diabelskim
niezapominajką zapomnianą
i zapachem
podtykanym pod nos tylko wtedy gdy kanał
nie przepuszcza już więcej
powietrzam tobie wszystko w skorupce
o jasnej karnacji
DROGOWSKAZANY
Jakint
Jakint
Wiersz
·
2 września 2010