Literatura

zaczytałem się (erro-r-tykanie) / "Chmurnoryjność w synonimie hipnozy"- 26./ (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

zaczytałem się w tobie mam potrzebę

zaginania rogów na koniuszkach

twych stron świtu zmierzch pierzcha

 

aż po południe a ja zaczytałem

się nie odkładam

wracam piesz-cz-o-

 

-szeleszczę roję i ronię

sobie robię sobie

powtórki o co zakładka

że tabu

las w razach

to tylko fiszka literacka

 

potarzać się lubi

(jak historia o której już

było w poprzednich

czytadłach)

 

pomimo że

zaczytałem się w tobie

mam potrzebę dochowania

i dochodzenia aż po koniuszki

łaskoczące po puentach

co mnie u-guściły w snopie

między-liter daję słowo

 

w tobie milczę nie piszę czasem tylko

podkreślam i rozlewam

fusy z kawy przeginam je

w różki na koniuszkach

 

 

 

(wybacz że nieco mięknę

w czasie tykania jestem

który bywam

zbywam

 

obcesją epilogizmu)

 

popuentało się

skrawkiem


wyśmienity 7 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Joanna
Joanna "Tussi" Szafraniec 31 pazdziernika 2010, 23:48
Świetny.
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 31 pazdziernika 2010, 23:50
cholera jeszcze go poprawiam;-)
Rita 1 listopada 2010
:)))
Marta
Marta 1 listopada 2010, 12:22
jesteś unikalny..a Twoje teksty " czytać i nie rozumieć jest zaniedbaniem" ..jak ktoś mądry powiedział, pozdrawiam
Marzena
Marzena 5 listopada 2010, 11:42
"zaczytałem się w tobie mam potrzebę

zaginania rogów na koniuszkach

twych stron świtu zmierzch pierzcha



aż po południe a ja zaczytałem

się nie odkładam", to jeszcze ktoś kogoś tak kocha?
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 6 listopada 2010, 22:37
to taki bardzo miły wiersz, jak się wraca z podróży i nie ma się siły, a tu tak płynie i płynie i jest przyjemnie :)
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 13 listopada 2010, 01:39
oj baby baby;-)
przysłano: 31 pazdziernika 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca