Literatura

Odwieczna mistyka (wiersz)

Voyteq Hieronymus Borkowski

el místico años de edad, ahora y siempre

proszę cię bardzo
nie zadawaj mi więcej takich   p y t a ń 
bardzo cię proszę
to wygląda jak szantaż emocjonalny albo moralny albo coś jeszcze
zresztą jak go zwał tak go zwał
wiesz jaki jest stan na dzień dzisiejszy
więc ciesz się moją czułością moim ciałem tu i teraz
ale ty tego wyraźnie nie potrafisz lub zwyczajnie nie chcesz
wygodniej ci uważać mnie za kompletną idiotkę
tymczasem jestem człowiekiem z krwi i kości
czuję rozumiem pragnę tak jak i ty
moja skóra szuka twojego dotyku
moje usta pożądają twojego nasienia
i to jest  o d w i e c z n a   m i s t y k a
a nie jakieś tam nic nie znaczące odpowiedzi
ponieważ t y tak sobie życzysz
przestań tylko ciągle spać jeść i mądrzyć się
tak po prostu nie można
daj wreszcie cokolwiek od siebie
coś rzeczywiście istotnego
być może wtedy będę
naprawdę
gotowa


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marzena
Marzena 5 listopada 2010, 11:28
Twoje rozmowy zawsze były trudne/
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 11 listopada 2010, 19:30
na dzień dzisiejszy - w związku z tym: poradnia.pwn.pl/lista.php?id=602 już kilka razy na wywrotę wklejałam, ale chyba nikt mnie już tu nie słucha.

z całości wyłuskałam tylko: "moja skóra szuka twojego dotyku
moje usta pożądają twojego nasienia
i to jest o d w i e c z n a m i s t y k a" i tak sobie myślę, ze cała reszta wprowadza przegadanie, jest niepotrzebna, skoro monolog do tego zmierza.
28brrr10
28brrr10 2 marca 2012, 12:04
raczej odwieczne pragnienie,które utonęło w słowach,pozdrawiam
przysłano: 4 listopada 2010 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca