Literatura

Opowieść egipska (wiersz)

Voyteq Hieronymus Borkowski

moje tombakowe ofiary
zostały przyjęte
moje podręcznikowe modlitwy
wysłuchane –
twoje uda
rozchyliły się wreszcie
obnażając przy okazji
próżnię

 

przecież o to chodziło
by uczynić cię
królową Hatszepsut
a mnie Totmesa
znów postawić
przed obliczem kapłanów
 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Waris
Waris 9 listopada 2010, 17:26
...twoje uda rozchylily sie wreszcie obnazajac przy okazji proznie..." - hm? - brzydkie. A poza tym: moje, moje / dwa razy / twoje....duzo tego.:(
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 11 listopada 2010, 17:43
uwielbiam Hatszepsut, a tak ją tu brzydko opisałeś. i nazaimkowałeś się też okropnie
przysłano: 9 listopada 2010 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca