Literatura

Osobisty Nostradamus (wiersz)

Voyteq Hieronymus Borkowski

 

trzeba przewidzieć
to co
się da przewidzieć

 

każdy śmieć na drodze
każdy łyk kawy
każde zaszczucie

 

każdego proroka

 

żeby starczyło czasu
na
wyprasowanie koszuli
wypalenie papierosa
doczytanie ostatniego rozdziału Pieśni nad Pieśniami
jeszcze jeden orgazm za plecami żandarmów

 

pozostanie tylko złożyć
historię
do grobu
 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marzena
Marzena 27 listopada 2010, 20:29
Tak racja - trzeba przewidzieć, powiedzieć, przeczekać , poprosić i pamiętać, by później nie pamiętać i nie mówić....
Jacek
Jacek 1 grudnia 2010, 23:35
ano. Bez udziwnień. Bez zbędności zbędnej. Elegancki wersyfikacyjnie z silnym przyimkiem (i to jeszcze w postaci ortotonu!). Mądry i spostrzegawczy. Leć.
przysłano: 26 listopada 2010 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca