Połczyńskie rozmowy a.d. MCMXCIX

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

 

muszę ci szczerze powiedzieć
że zawsze się boję
kiedy słucham dzwonów o lepkich porach
szczególnie gdy dzwoni mi tylko w jednym uchu –
wtedy dostaję wulkanicznej obsesji
iż On właśnie odszedł

 

bo wówczas na sto procent
zostaniemy wygnani z Rzymu
w którym i tak po części
zamieniono katedry na szulernie –
mówiąc prosto z mostu
dostaniemy deport na przegrana stronę
murów Jerycha
 

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 9 grudnia 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    - fajnie brzmi : ...wulkaniczna obsesja." .pozdrawiam.

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    czy da się żyć w stałym zagrożeniu? codzienny niepokój, obawa, że już za chwilę wszystko może się skończyć.

    · Zgłoś · 13 lat