Rekolekcje

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

 

wierni wstąpili
do związku głuchych
duszpasterze cierpią
na czkawkę i nudę
ambony jak zepsute autobusy
nie mogą ruszyć do przodu
jedynie zatwardziali ateiści
zwyczajowo
wydrapują w celach
paznokciami na ścianach
otynkowane dogmaty
 

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 16 grudnia 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ..., a w większości szkołach "kościelny" uczy języka polskiego:)

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    jakby się tak od ambon zaczynał... :)

    · Zgłoś · 13 lat
  • Jacek
    Tak, do połowy jest słabiuchno. Poza tym, czy nie uważasz, że troszkę generalizujesz? Oczywiście nic mi do treści wiersza - tylko pytam. Jak dla mnie pół tekstu to za mało, więc jestem na "nie".

    · Zgłoś · 13 lat
  • Justyna D. Barańska
    czyli dwa nie

    · Zgłoś · 13 lat