Literatura

ktoś zabrał nam murek coś stało się z czasem (wiersz)

Krystian T.

okolicznościowy. dawno to było, oj dawno.

komuś, kto wtedy też tam był i dobrze pamięta



pamiętasz ostatnie lato? ten murek otoczony oparami

radości? czy to aby nie śniło się przedwczoraj?

te pytania są dziwne
te pytania nikogo nie intrygują

bo widzisz ja lubię wracać tam
gdzie czułem się i bywałem w pełni sił

teraz nie mam tego wrażenia – rozmyło się
między angelusem  a ignacym janem

nie zmarnujmy wolnych chwil

więc przyprowadź jeszcze raz
dobry humor kuzyna i coś do jedzenia.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 grudnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

***
Krystian T.
***
Krystian T.
pośmiertny
Krystian T.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca