Literatura

Czy ten pan i pani są w sobie zakochani (wiersz)

Karol Kot

Koniec jest bliski – zwykłaś mówić, chwilę przed zaśnięciem.
W półmroku brzmi to wręcz kusząco. Gdy noc rodzi światło
i przez żaluzje przebija się, by usiąść ci na szyi.

 

W półamoku snuję plan morderstwa i siadam na podłodze,
miażdżąc w palcach kostkę czekolady. Myślę, że mógłbym
to zrobić z tobą, gdyby tylko światło dało jakiś znak.

 

Kiedy byłem Panem, nie odczuwałem wstrętu do bycia
Panią.
 


dobry 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 31 grudnia 2010, 12:03
no proszę, jaki ładny problem tożsamości płciowej. a można by pomyśleć, że na Sylwestra polecą teksty rozrywkowe :>
Kundel 3 stycznia 2011, 21:12
A ja uważam, że jest taki do ch niepodobny
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 5 stycznia 2011, 12:03
ten tekst? ^^

ale to dobry tekst, wyszedłeś wreszcie poza obszar samych głupot :>
Kundel 5 stycznia 2011, 16:49
Ooooooooj, ręczę ci, że do tego jeszcze długa droga przede mną.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 5 stycznia 2011, 18:46
nie powiedziałam, że głupot nie ma w ogóle :P
przysłano: 30 grudnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca