Literatura

*** (wiersz)

Telesfor Sraczkowski

***

 

od latarni do latarni człapię
męczy obrzydliwy kac po tanim winie
jestem tanią kurwą

życie
oszustwo
płatna miłość w spelunie
sińce pod oczami
piękno zamknięte w rzeźbie ciała
niewinnego –
przeklętego podwójnie

nie umiem chodzić
w butach na obcasach
uśmiechem tuszuję dorosłość
skażona samotnością
maluję usta w nadziei
że będziesz moim alfonsem

/12. 11. 2003/  


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 kwietnia 2011 (historia)

Inne teksty autora

Przez lupę
Telesfor Sraczkowski
wypluwanie pestek
Telesfor Sraczkowski
ABRAKADABRA
Telesfor Sraczkowski
ŚWIADECTWO ZMYSŁÓW
Telesfor Sraczkowski
ZWĄTPIENIE
Telesfor Sraczkowski
diogenes się zastanawia
Telesfor Sraczkowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca