(haiq XXVIII)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

maska Edypa
leży gdzieś zakurzona
Lajos zmartwychwstał

         [haiq XXVIII]

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 9 maja 2011
anonim
  • Justyna D. Barańska
    o! a to jest ciekawe! pokazuje na bardzo ciekawe zjawisko sztuki, na pewną cykliczność: od początku do końca dzieła, a potem na nowo odtwarzanie od początku do końca i tak w kółko przez wieki. czym jest śmierć w sztuce?
    inna sprawa - odgrywanie w życiu roli zapisanej w dziele. ilu jest edypów, ludzi, którzy na czas wykonania swojego zadanie przybierają daną maskę? a zmartwychwstanie Lajosa - to może nie tyle cykliczność, co wielość Lajosów i tej historii.

    na tak.

    · Zgłoś · 13 lat