Literatura

śniło mi się, że żyję (wiersz)

souler

chciałbym mieć 7 lat. nic więcej.
wiesz, kiedyś lubiłem się bawić,
lepić babki
najlepsze w piaskownicy,
układać domino
na podłodze przedszkola.

wiesz, kiedyś lubiłem jeść lody
truskawkowo-waniliowe,
kolorowe cukierki
takie słodkie,
karmelowe.

wiesz, kiedyś lubiłem się uśmiechać
do mamy,
tak, do mamusi.

wiesz, kiedyś śniło mi się, że żyję
w XXI wieku,
a ludzie lubią się bawić,
sobą nawzajem.

lubią jeść cukierki,
kolorowe
z różnymi znaczkami,
30 złotych za sztukę.

lubią się uśmiechać
do pustych worków,
cannabis indica.

wiesz, czasami się zastanawiam
          dlaczego tu nie ma budzika.

niczego sobie 16 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 lutego 2001

Inne teksty autora

list
souler
przyjaciel
souler
dziewczyna
souler

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca