Literatura

Metoda do zatracenia (wiersz)

Grzesiek

Naprawdę nie powinienem czuć się źle

Jest ciemno, ale bezpiecznie!
Przynajmniej nie kłamię,

by się z tobą dogadać

Ciemno i bezpiecznie!
Wciąż dobrze żyjemy,

więc trzeba iść dalej

Przez cichą ciemność.

 

Jazda przez ciemność to wszystko co znamy
Och, prosze prowadźcie mnie do pustego domu
Po co w ogóle próbować?

 

Zdaje się, że sny to wszystko co mam
Teraz, gdy jestem starszy nie wierzę w czas, tak mija
Kiedy był mój czas?

 

Skoro nie mogę tego zatrzymać
Zamknam oczy i śpię przez dzień lub dwa by znaleźć sens
Czemu nie widziałem kiedy przegrałem życie?

 

Chcę zobaczyć co przede mną
Nagle oślepiony przez słońce!
Nieskończoność śmieje się ze mnie
Jak mam oddychać?
Jestem oślepiony przez słońce!
Milion możliwości, nigdy dla mnie
Jestem oślepiony przez słońce!
Granice zdrowego rozsądku i rzeczywistości

 

Czym my się staliśmy?


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek 6 sierpnia 2011, 01:49
tchórze
przysłano: 2 lipca 2011 (historia)

Inne teksty autora

Przedmioty
Zbigniew Herbert
Przesłuchanie anioła
Zbigniew Herbert
Węzeł
Zbigniew Herbert
Poeta pragnie szaty niebios
William Butler Yeats
Początek życia
Grzesiek
Wyspo!
dagon

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca