Literatura

Grzeczne dziewczynki układają się wygodnie (wiersz)

Marzena P.S.

 

 

poprawiają długie kolczyki które
zastępują koniuszek języka

 

ustawiają tenisówki pod łóżkiem
zsuwają ramiączka razem z konwenansami i chowają do szafy

 

święcą swoje wzniesienia i depresje

odprawiając liturgię w intencji rąk
wyznają ciało w ciele

 

 



 


dobry+ 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 1 sierpnia 2011, 03:01
Bardzo udane. Subtelne i liryczne, a jednocześnie prowokacyjne.
anastazja
anastazja 1 sierpnia 2011, 11:36
święcą swoje wzniesienia i depresje
odprawiając liturgię w intencji rąk
wyznają ciało w ciele

:))
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 2 sierpnia 2011, 09:57
Ja też myślę, że subtelność jest siłą tego tekstu. Mam jednak jedno zastrzeżenie jako posiadaczka tenisówek - nikt by ich nie schował pod łóżko :P
Ce.
Ce. 2 sierpnia 2011, 10:10
cudnie że tu jesteś Marzenko :)
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 2 sierpnia 2011, 11:18
kolczyki miast koniuszka języka... ej da.......
Łukasz Nycz 2 sierpnia 2011, 22:45
Ejże, nawet gdybym chciał się doczepić, to pewnie bym mógł się doczepić tego, że czegoś mi tutaj brakuje. Niemniej jednak - okej : ))
Marzena P.S.
Marzena P.S. 3 sierpnia 2011, 17:49
Grunt żeby działało!
Aleksan
Aleksan 4 sierpnia 2011, 11:14
Dobra piosenka by z tego była.
Marzena P.S.
Marzena P.S. 4 sierpnia 2011, 22:16
Aleksan - chętnie usłyszę grzeczne dziewczynki z muzyką:)
przysłano: 31 lipca 2011 (historia)

Inne teksty autora

Czekałam
Marzena P.S.
W Tomaszówce
Marzena P.S.
W Tomaszówce
Marzena P.S.
***
Marzena P.S.
Kiedyś zawrócę
Marzena P.S.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca