Literatura

skutkiem rozlanej kawy (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

wygłup(!), czyli pielgrzymka w rym częstochowski w okruchach szkieł kontaktowych. No bo mamy miesiąc zwany Cierpień, a ja i tak już straciłem kontakt z...Z czym? A żebym to ja wiedział...Póki co wisi. Choć ozór z... bokiem;-P jakoś


spoglądała na mnie fioletowym okiem
i filozoficzna była cała (w bieli)

słuchała stukała snuła się (wy-k-rokiem)
gięła banalnym ujęciem pościeli

 

i filozoficzna była cała (w bieli)
bladością na pysku mózg mi się lasował
gięła banalnym ujęciem pościeli

bo przecie wiadomo lepszy fakt niż słowa

 

bladością na pysku mózg mi się lasował
a ona moje męki wierciła fioletem
bo przecie wiadomo lepszy fakt niż słowa
więc z chęci spełnień upadłem w poetę

 

a ona moje męki wierciła fioletem
tak aż wytrzeszcz oka wydarł ze mnie skowyt
więc z chęci spełnień upadłem w poetę
bom tylko pióra zamiast sedna dobył

 

tak aż wytrzeszcz oka wydarł ze mnie skowyt
spoglądała na mnie fioletowym okiem
bom tylko pióra zamiast sedna dobył
słuchała stukała snuła się (wy-_-rokiem ?)
 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 8 sierpnia 2011, 22:33
O, to też całkiem fajne. Nie wiem, co się ze mna dzieje, ale ostatnio podoba mi się rymowana poezja.
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 10 sierpnia 2011, 16:41
Dominiko to nie jest rymowane to Pielgrzymka do Częstochowy i nieważne, że perfidne wyznanie w zajawce,skoro to taki gniotek ... sklecony w parę minut małym przeformowaniem...;-P
Offler
Offler 12 sierpnia 2011, 02:35
dobrze jest
Panda Li
Panda Li 14 sierpnia 2011, 19:37
ciekawa forma
Jan Stanisław KICZOR
Jan Stanisław KICZOR 19 sierpnia 2011, 10:15
No i wyszło pantum. Jak żywe. Znaczy "pielgrzymka" owocna była...
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 19 sierpnia 2011, 14:30
;-) Dzięki Janie Stanisławie;-)
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 19 sierpnia 2011, 14:38
innym tez;-)
dziękuje;-)
przysłano: 1 sierpnia 2011 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca