rdzewiejesz październikową drzemką
a za oknem jesień zabarwia słońce
wstań i zrób coś
coraz niżej rzuca odmienne spojrzenie
gaśnie od wypatrywania porannych
kogutów aż boli
no zrób coś
zanim poławiacze złota rozkradną
warkocze drzew
(MiCze)
Pozdrawiam.