Literatura

Światłocień (wiersz)

RattyAdalan

Na Rugii
pośród skał kredowych
oderwani refleksją od świata-
orędownicy niebios i piekieł

 

Na Rugii
korony szumią Cztery Pory Roku*
blask koncepcji ucieka gdzieś w dal
nieujarzmioną

 

Na Rugii
pośród skał kredowych
egzystujemy w etiolacji
imaginacja bezpieczniejsza
od bliskiej a trudnej
rzeczywistości.

 

Szukamy w melodii morskiej arkany
równowagi aprobaty niesionej z góry
przez pośredniczący wiatr…

 

Na Rugii
pośród skał kredowych 

 

 

 

Inspiracja: Caspar David Friedrich - "Skały kredowe na Rugii"


niczego sobie+ 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Artymowicz anDUCH
Artymowicz anDUCH 31 pazdziernika 2011, 16:44
Bardzo podobają mi się strofy trzecia i czwarta !

Bardzo podoba mi się delikatność i jednocześnie surowość tych obrazów !

Jestem zauroczony !
Anna Jakubczak vel RattyAdalan
Anna Jakubczak vel RattyAdalan 31 pazdziernika 2011, 17:04
Dziękuję, bardzo mi miło! :)
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 31 pazdziernika 2011, 21:03
biorę;-) po prostu;-)
Anna Jakubczak vel RattyAdalan
Anna Jakubczak vel RattyAdalan 31 pazdziernika 2011, 22:37
:)
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 8 listopada 2011, 11:13
Za surowość i powtórzenia.

Gdzieniegdzie zbyt dopełniasz moim zdaniem - ,,oderwani refleksją'', ,,blask koncepcji ucieka''...
anhelus
anhelus 9 listopada 2011, 14:50
świetnie... :)
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 13 listopada 2011, 23:16
nie uważam za wyśmienite, ale trzeba Ci średnią podnieść;-) bo tak mam wrażenie, że warto nieco naciągnąć;-) A urok? No cóż, za stary buc jestem, by się przyznawać do ...


... dobranoc bo już 23.29
przysłano: 31 pazdziernika 2011 (historia)

Inne teksty autora

Oratio vincta*
RattyAdalan
Autoafirmacja
RattyAdalan
Gdy rozum śpi...*
RattyAdalan
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca