Młody Joszuła

Konrad Matysiak

obrazy zamknięte
w ramach dłoni

 

kolekcjonera

 

czarnego joszuły
i jego karabinu

 

pląs

 

młodej matki
w kałuży 

 

to

 

zapowiadany opad
pierworodnych

Konrad Matysiak
Konrad Matysiak
Wiersz · 27 listopada 2011
anonim
  • kresowiak
    Bardzo ciekawe ułożenie wersów, podoba mi się takie rozdrobnienie chociaż zazwyczaj nie jestem jego zwolennikiem. Błyskotliwie naszkicowane obrazy, sytuacje, składające się w dodatku (w każdym razie u mnie) w całość. Hmm, zastanawia mnie tylko czy joszuła tak specjalnie spolszczony - jedyne co mi przychodzi na myśl to Jeszua - ale to chyba z innej bajki.

    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 12 lat
  • Konrad Matysiak
    @kresowiak- zmierzasz w dobrym kierunku. Dziękuje że zajrzałaś do mnie.

    · Zgłoś · 12 lat
  • Justyna D. Barańska
    A dobrze, że to w takiej pociętej formie wystąpiło, bo można doklejać plastelinę w miejscach, które tylko delikatnie zostały zarysowane, a niosą wiele sensu.

    · Zgłoś · 12 lat