Literatura

Dla żony (wiersz)

Henryka Giwer

Miłość to kwiaty,miłość to sen

miłość to wszystko jak zwykły dzień,

a każdy dzień to taki dar,

gdy ze mną jesteś to istny czar.

Oko mi błyszczy na samą myśl,

że możesz do mnie ty dzisiaj przyjść.

Wejdż,stań koło mnie,nie mów nic,

księżyc odbije blask twoich lic.

Jakaś ty piękna i doskonała,

ta miłość moja ciągle za mała.

A chciałbym wszystko darować Ci

i piękny dzień i szare sny.

Ty mnie zrozumiesz,bo ty mnie znasz,

ja nie ukryję przed tobą twarz

i pocałunek złożę Ci za te wspaniałe i piękne dni.

 

 

autor tekstu: Zdzisław Giwer


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Karol Ketzer
Karol Ketzer 9 sierpnia 2012, 15:54
Poważnie?
przysłano: 6 sierpnia 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca