Literatura

Mi - on (wiersz)

Maciek i Gosia Kasprzyk

Cześć, cześć,

czy mogę wejść?

Ale on wszedł.

Czy mógłbym u was

przenocować?

 

Ja bym taką sprawę

załatwiła przed drzwiami.
Powiedziała, o co chodzi.
I weszła.

 

Wiesz, jakie mi on teksty sypał?
Diabła byś sie przędzej spodziewała.
A ja mu na to:

Diabła się nie spodziewam.

 

Wariant pierwszy,

bo nie wierzę;

Wariant drugi,

bo jestem dobrą chrześcijanką.

 

- Najwyraźniej nie jest mi dane urzeć.
Wygląda gorzej

niż trzy miesiące temu.

- Miałem pięć minut, aby skoczyć z mostu.


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 8 września 2012, 15:09
"Diabła byś sie przędzej spodziewała."

"- Najwyraźniej nie jest mi dane urzeć."

................zaiste
zuza truchlewska (sue)
zuza truchlewska (sue) 8 września 2012, 15:28
...nie inaczej
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 9 września 2012, 12:46
skoczy z mostu w poezję prostym nie jest a już nie w 5 minut...
i hmmm... powiedz jej że takich spraw nie załatwia się przed drzwiami ani nawet przed piotrowymi wrotami
więc powodzenia
Karol Ketzer
Karol Ketzer 10 września 2012, 14:48
litości.
Maciek Kapustka
Maciek Kapustka 11 września 2012, 07:52
Wywrotka.

Pisaliśmy po zaskakującym noclegu konfliktowego znajomego, który próbował skoczyć z mostu, gdy stracił żonę, dziecko, pracę i dom. Spotkanie nas przygniotło i odreagowaliśmy w taki dziwny sposób, zlepkiem wypowiedzi. Opublikowałem z rozbiegu.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 15 września 2012, 13:56
i wszystkim współczuc trza... ale nie zawsze i nawet prawie nigdy nijak to się ma do poezji
przysłano: 8 września 2012 (historia)

Inne teksty autora

Strajk!
Maciek Kapustka
Rozdać się
Maciek Kapustka
Da-mian
Maciek Kapustka
Dowód
Maciek Kapustka
Bardzo dobrze stary druhu
Maciek Kapustka
He
Maciek Kapustka
Półciemność
Maciek Kapustka
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca