Literatura

*** (wiersz)

Patryk Nadolny

 

O piątej uprowadza się światło

do miejsc, które składają się

tylko na ciemność.

 

Meble i sprzęty domowe

całkiem nieźle

znają się na życiu.

 

Jawa jest domem

koniecznym dla snów.

 

Chociaż dusza jest moją

wybranką na wieczność,

samotnie siedzi w oku

(nad ranem) jak szkło.


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
zuza truchlewska (sue)
zuza truchlewska (sue) 8 września 2012, 17:54
Popraw błędy to pogadamy.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 8 września 2012, 19:11
Posięsiowało się.
zuza truchlewska (sue)
zuza truchlewska (sue) 8 września 2012, 19:24
i siępoziemiowało....
kamil
kamil 8 września 2012, 20:03
Ależ cię te wszystkie dykcje, mody i style miażdżą. Po prostu miażdżą wszystko to, co ma być przecież w założeniu twoje, twoim językiem.
zuza truchlewska (sue)
zuza truchlewska (sue) 8 września 2012, 20:10
Tu nie o dykcję chodzi a o niechlujstwo, Kamilu. Językowe i ortograficzne.
kamil
kamil 8 września 2012, 20:30
Ale ja wcale nie mówię o was, komentujących. Mówię wyłącznie o pisaniu Patryka.
Mithril
Mithril 8 września 2012, 23:11
to się nazywa..........................grafomania
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 9 września 2012, 12:44
to się nie nazywa
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 9 września 2012, 13:49
W sumie to każdy z powyższych komentarzy może się odnosić do innego tekstu. Patryk lubi zmieniać jeden utwór milion razy, przez co często nie ma nic wspólnego z tym, który wystawił jako pierwszy ;)

Tutaj się chyba trochę oczyściło. No ale nie jestem pewna.
Karol Ketzer
Karol Ketzer 10 września 2012, 14:42
fatal.
Reg Kehoe 14 września 2012, 07:59
"Jawa jest domem
koniecznym dla snów."

Niesamowite, do jakiego stopnia można coś napisać i niczego nie napisać.
przysłano: 8 września 2012 (historia)

Inne teksty autora

Głód
Patryk Nadolny
Czterowers o głodzie
Patryk Nadolny
Odejścia
Patryk Nadolny
Gołębie *(pantum)
Patryk Nadolny
Wiersz
Patryk Nadolny
Se-dno
Patryk Nadolny
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca