przypadki

Evit-ka

 

zamiast podróży przez Europę
grafoman stawia sobie dwukropek:


z parteru sąsiad w przyjaźń niech wierzy
bo – ostatecznie – co mu zależy

ukradł dziś mleko kot od maglarki
wprost z chińskiej czarki

łza z oka płynie zbędnie zupełnie
z racji niespełnień?...

za słów przedwczesność – smutną daniną
miłości giną

poza tym ... jakby nic się nie stało?
albo za mało

 

Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 3 października 2012
anonim