Odbicie

Alex Marek

Rano, gdy budzą mnie wschody słońca

Patrzę w lustro, twarz ciągle lśniąca

Czas nagle szybiej mija

Złota twarz ciągle się odbija

 

Rysy coraz wyraźniejsze

Spojrzenie inteligentniejsze

Juz tak długo patrze,

Niebawem kremem ją natrze.

 

Twarz z baśni - bohatera

Który chwałę nieustanie zbiera

Im dłużej tak marzę,

Tym większym uczuciem sie darzę

 

 

 

 

Alex Marek
Alex Marek
Wiersz · 8 listopada 2012
anonim