Literatura

Po prostu (wiersz)

Mc.ejdzej.


błądziłam nocą

daleko za miastem

sprzeczności

i kontrastów

 

wybrałabym stryczek

gdybym wiedziała

że Wisła wychłodzi

najpierw kończyny

a potem dopiero umysł

 

może krócej bym myślała

o tym mieście

w którym każde tak

jest zaprzeczeniem

 

po prostu łatwiej jest

winić ulice i domy

niż ich mieszkańców


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 stycznia 2013, 07:22
........................nihil novi
Ata
Ata 10 stycznia 2013, 15:16
podoba mi się puenta
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 10 stycznia 2013, 15:38
Konwencja podobna do poprzednich - zgadzam się z MIthrilem, ale ja to traktuję jako początek, czegoś obiecującego :)
Ata
Ata 10 stycznia 2013, 17:53
"...traktuję jako początek, czegoś obiecującego" - ja też, bo są przebłyski...
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
ładne :) A że nie nowe? Ktoś kiedyś powiedział- mało nowego możemy już wymyślić, ważne aby pisać od siebie.
przysłano: 9 stycznia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Konstelacje
Agati
wszystko
Agati
stokrotki
Agati
atrapa
Agati
autobus
Agati
godziny
Agati
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca