Przełom
Śnieg zasypał całe miasto
Schizma nadeszła
Jest godzina 20:58
Świat o tej porze roku
O tej porze dnia zdaje się być
Prostszy wyraźniejszy:
C b
i Z
a A
R ł
N y
O
I nawet jest lżej
Bo nieba nie ma
ga również
I powiem że lżej
Jest godzina 20:58
Schizma nadeszła
Śnieg zasypał całe miasto
~~mrcrowley z grupy poetyckiej "Horyzont"
[Pseudointelektualiści proszeni są o nie wypowiadanie się.]
trafiłem na pseudowiersz to wywnioskowałem, że tu jest furtka na jedno słówko
A merytorycznie. Hmmm.. czy to jakieś nowe słowo owo "ga" w wersie - " ga również"?
I nie uzasadniasz shizmy. Słowo jest a faktu nie ma.
Zdaję sobie sprawę, że poezję można opowiedzieć nią samą :P, ale nie do końca widzę związek...