plamy

Evit-ka

od krwi i łez
od farb, soków, olejów
smarów plus benzyny
od miłości lub atramentu także

bywają na honorze albo na czci
przytrafiają się towarzysko i zawodowo
raz na godzinę
dwa razy na kilkulecie

wszystkie określa ten sam rzeczownik
pojemny a jednak nieprecyzyjny
rozmaitość przyczyn i skutków
jest przecież nieskończona
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 5 lutego 2013
anonim