zatańcz ze mną w ogrodzie
nie od święta, na co dzień,
kiedy tylko do tańca masz chęć.
zatańcz latem o świcie,
kiedy zbudzi cię życie
ptak do tańca zaśpiewa ci pieśń.
zatańcz ze mną w południe,
gdy w ogrodzie jest cudnie
czy jest słońce, czy pada deszcz.
a gdy wieczór zapadnie
ogród tak pachnie ładnie,
zatańcz ze mną przy świetle świec.
zawsze czujesz się młodo
możesz zatańczyć po-go
to nie ważne czy umiesz, bo wiesz,
czy to walczyk, czy cza-cza,
rytm to sprawa słuchacza,
najważniejsze, że tańczyć chcesz.
możesz zatańczyć boso,
gdy na trawie jest rosa,
tańcz dowoli, co ci w duszy gra.
tańcz, bo gdy przyjdzie zima
będziesz ciepło wspominać
obraz lata, wytchnienie ci da.