Literatura

Kły (wiersz)

Ewa Kalinowska

Kły

 

nieszczęście zbudowało oazę

a modlitwy grzęzną

tam jak grzesznicy

z kulą u nogi

na złotym łańcuchu Cerbera

słowa pełzną w umysłach

gnieżdżą się mają dzieci

by wybuchnąć w jednej chwili

w piersi rodu Dawida

pod Mojżeszową laską

zderzając asyryjską wilczą krew

co białe kły szaleństwa

obnosi na zaciśniętej dłoni 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 3 marca 2013, 18:00
troszkę za dużo zbędników: w drugiej "a" ,w trzeciej 'tam"... co nie zmienia pozytywnego odbioru... no może nie wiem z czym się zderza asyryjska krew ale pewnie to moja qina
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 10 marca 2013, 21:03
zgadzam się z Grześkiem, co do zbędników! I pocieszę Cię Grzesiek - ja też nie wiem z czym się zderza, ale dla mnie to tak specjalnie zrobione się wydało - poszerzenie perspektywy..., ale kto wie, może Freya coś powie?
przysłano: 2 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

(nie)winna
Ewa Kalinowska
Dusza
Ewa Kalinowska
Zjedz mnie
Ewa Kalinowska
Charlesa Masona
Ewa Kalinowska
Śmierć
Ewa Kalinowska
Nieobecność
Ewa Kalinowska
Ciało ziemi
Ewa Kalinowska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca