Literatura

A miało być tak pantumnie i wyszedł przegadany paszkwil (...) (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

 

A miało być tak pantumnie i wyszedł przegadany paszkwil refleksyjny po pewnej prezentacji monodramem (bar-wy-rocko-w-ość formy zachowana)

 

chcecie teatr to go macie
tu jest parkiet twardy- macierz!
muzo! z klepek niedotartych
tym się naciesz! idziem w artyzm!

tu jest parkiet twardy- macierz!
a widzowie siedzą sobie i czekają i czekają
(tym się naciesz! idziem w artyzm! )
ot poskaczę ot pomruczę- zaklaskają (w myśl zwyczaju)

a widzowie siedzą sobie i czekają i czekają
(niech czekają bo cierpliwość cnotą przecież)
ot poskaczę ot pomruczę- zaklaskają (w myśl zwyczaju)
bo czy dziełem czy ramotą moje „toto” do braw leci

niech czekają bo cierpliwość cnotą przecież
w sumie- mógłbym i w bezruchu utkwić w klepkach (pomnikowo)
bo czy dziełem czy ramotą moje „toto” do braw leci
jak kultura nakazuje (jam tu sztuką a nie słowo)

w sumie-mógłbym i w bezruchu utkwić w klepkach pomnikowo
(muzo! z klepek niedotartych)
chcecie teatr to go macie
jak kultura nakazuje jam tu sztuką a nie słowo

(finał?
czas- na walutowość!)

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
+plus mechanik tomek zimakowski
Pasztet jak kasztet . Otwock jak ośmok .


/ja sie nie czepiam -tak tylko sobie gadam a muz[g]om , nie zwracaj na to uwagi/
Dorka Wiśniewska 14 marca 2013, 10:46
"Miód, malina"
jak mawia stara gaździna :))))))
Ata
Ata 14 marca 2013, 13:14
a mnie się to kurna chatka podobało, słuszne spostrzeżenia ;)
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 14 marca 2013, 13:28
Kiedy z podobania się zejdziesz, jak autor, w stronę świadomości również autopaszkwilu... wtedy ... zakwilisz z bólu i w edy-
-pie macierzy jak mitomański epigonik się znajdziesz...;-P pomieszaniem faktów z fucko-nośnością...

żadnak refleksja... oczywistość...

ot, jeśli szyderstwo zasłużone na temat innej persony nie niesie za sobą choćby cienia autoszyderstwa, to lepiej ... nie mówić... bo nie ma o czym...
zresztą nie ma, a ten komentarz powstał ino i tylko po to, aby autor dał ciała... porzebie stosownej do swego wieku. trza dać ciało duchowej potrzebie pouczalności... wzorem naczelnego wieszcza z wybiórczego dziennika? oczywiście, bez zająków
cbdu;-p
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 14 marca 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca