Literatura

Za Mostem Grunwaldzkim po prawej, lub na Oławskiej, albo (wiersz)

Wiktor Smol

 

smak dobrej

palonej na wolnym ogniu

smolistej kawy

z Starbucks Coffee Company

w zaciszu ścian zdobionych

obrazami robotników

na plantacjach i w fabryce

przy taśmach maszyn

w przytulnym kącie

dzielonym wielkim szkłem

z Rondem Charles'a de Gaulle'a

jest ucztą dla zmysłów

i kubków smakowych

rozkochanego kawosza

w barwach muzyki czarnego lądu

 

swoją dłoń kładę na twojej

zrobionej latem fotografii

 

http://youtu.be/d7cNtjQW4Mc


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Doremi
Doremi 17 marca 2013, 15:39
Dziękujemy za relację.
Kawa 'ucztą dla zmysłów' - to już teraz człowiek nie spożywa po to by się posilić zasilić organizm ale by zmysły karmić - to się porobiło !? :D
abojawiem 18 marca 2013, 09:01
dlaczego by nie, kiedy tak (i było i jest)
Ata
Ata 18 marca 2013, 11:56
prawda, że w starbuck'sie dają najlepszą kawę ;) motyw z fotografią - piękny. Myślę tylko, że kursywa nie potrzebna. pozdrawiam
Wiktor Smol
Wiktor Smol 18 marca 2013, 17:57
@abojawiem - dziękuję
@AgataSz. - thx i ... nie ma kursywy ;)

Ukłony
Doremi
Doremi 18 marca 2013, 20:01
no tak...jak tradycja to tradycja...bez kursywy...bez kultury
przysłano: 17 marca 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca