Literatura

subtelny stan mentalnej podróży (wiersz)

Jarosław Baprawski

w bezbolesnej definicji
zostałeś sam
na lodzie

 

nie szukaj zrozumienia
gdy nazwą cię samobójcą

 

przepłyń
ponad wrakami

 

jesteś większy
od lodołamacza

 

transmutujesz

w misterium przemiany

dwadzieścia jeden gramów

astralnej materii

 

 

 


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 11 kwietnia 2013, 14:09
co za słownictwo, tylko pogratulować, po prostu transmutujesz i to ci dopiero jest misterium przemiany
+plus mechanik tomek zimakowski
+plus mechanik tomek zimakowski 12 kwietnia 2013, 01:02
"Lodołamacz" - kiedyś to słowo kojarzyło mi się z Zamiatinem , a dzisiaj już tylko z thumbnailem na wtyczce facebooka . Czas wszystko zamieni w piach i pył , gdziekolwiek by kto był . I nie ma żadnej rady na to , co chodzi w szkle za tatą .
przysłano: 11 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca