Pragnie uciec z tej klatki, w której siedzi sama.
Jej oczy widzą źle, przecież kraty to nie brama.
Zaczyna krzyczeć, jest uwięziona!
Myśli zwariowały. W tej wojnie ona kona.
Spuszcza głowę i widzi na ziemi łez plamy,
a za kratami stoi ON – bezczelnie uradowany.
Nie ma żadnych skrupułów, uczuć czy litości.
Zadaje jej ból, gdy w skrajności jest złości.
Czasami robi to dla swojej samczej przyjemności.
Ma za wysokie ego, jej brak miłości.
ON czysty samiec, poluje na zdobycz kolejną,
ale zawsze wróci, gdy tamte odejdą.
Tylko ON ma klucz do jej serca, umysłu, duszy,
ona nie zmienia zamka, nawet podczas głuszy.
Pomimo, iż ona wtedy tak bardzo się boi,
przeraża ją ta ciemność, ON obok nie stoi.
Ona już nie ma siły żeby stanąć na nogi,
zapada w sen – tak bardzo błogi.
I topi się w natłoku myśli, łez,
prywatnej niewolnicy nadszedł kres.
Prywatna niewolnica
suhajlaenigma
suhajlaenigma
Wiersz
·
23 kwietnia 2013
gdy w skrajności jest złości.- a nie w skrajności złość? Wiele tu do poprawy i dopracowania.
z paru wyrazów dookreślających zrezygnowałabym. Przykład początku:
Pragnie uciec z tej klatki, w której siedzi sama.
Jej oczy widzą źle: kraty to nie brama.
Zaczyna krzyczeć, jest uwięziona!
Myśli zwariowały. W tej wojnie kona.
Spuszcza głowę i widzi na ziemi łez plamy,
a za kratami stoi ON – uradowany.
No i mam wrażenie, że na silę próbowałaś znajdować rymy do wymyślonej fabuły. Nic nie ma złego w szukaniu odpowiedniej formy. Ale tu trzeba by według mnie poszukać jeszcze.
Wszyscy , ale to wszyscy z których twórczością się tutaj i gdzie indziej zetknąłem , siedzą w klatkach - i wszyscy poniekąd są niewolnikami .
A "samiec - zdobywca" to bardzo nieciekawy typ człowieka . Lepiej nie zwracać uwagi na psychopatycznych ludzi . Wiem to z własnego doświadczenia . samczego kwiata tak samo pół świata . Lepiej poszukać kogoś innego typu ,niż tzw. "zdobywcy" . Naprawdę . Bo ci przeważnie traktują ludzi przedmiotowo . Są także psychpatyczne kobiety . Sorry za ten dydaktyzm w komentarzu ,
a może i cały harem ;)
Może raczej:
w tej wojnie niech on a nie Ona skona
i
niewolnictwa też prywatnego niech nadejdzie kres !
http://www.youtube.com/watch?v=3VoBGY2MP...
tak , kres wam nadejdzie , hieny . coś ostatnio straszna się tu grafomania szerzy , wręcz kliniczne przypadki .
ale jakoś nie mogę nawet mola tak zwanego współczucia wykrzesać , altruizmu , nie mówiąc już tak zwanych uczuciach wyższych .
musiało się coś w oprogramowaniu ludzi pokiełbasić .
wolny rynek , także idei - wolna konkurencja .
a że w wolnej konkurencji zwyciężają najsilniejsze , najlepiej przystosowane jednostki - to wszystko jest o.k.
podobno ewolucja sama eliminuje
bez pomocy osób trzecich , czwartych i piątych
.......................to jest gniot
słabo
'W tej wojnie ONA kona", bo zakładam, że jesteś laską.