Literatura

24 (wiersz)

taryfiarzgazu

dziś napisała mi
że jak się złoszczę
ale niedobry ten browar
mam oczy jak psychol
szampan
się skończył
zapomniałem zapytać
dwie fajki
zostały
czy to wszystko co pamięta
z tej nocy
wczoraj a jednak trzy
zasnąłem na dywanie
nie mam ochoty
tu być
ale w to serce
uderzyłem się bez
sensu
metempsychosis sucks
to nie noś go na
wierzchu
powiedziała mi kasia
męczące te
mądra rada
przeprowadzki
duszy ciężarówkami
śmierci zwłaszcza
w obecności
pijanych
skrzypaczek
nigdy nie wiesz gdzie
wylądujesz

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ravaa
Ravaa 5 czerwca 2013, 14:34
Napisała mi, że jak się złoszczę,
(niedobry ten browar) mam oczy psychola.
(Szampan się skończył.) Zapomniałem zapytać,
(dwie fajki zostały) czy to wszystko, co pamięta
z tej nocy wczoraj? (A jednak trzy.) Zasnąłem
na dywanie. W serce uderzyłem się bez sensu
'metempsychosis sucks'. "To nie noś go na
wierzchu" - powiedziała mi Kasia. Męczące te
(mądra rada) przeprowadzki duszy ciężarówkami
śmierci, zwłaszcza w obecności pijanych
skrzypaczek. Nigdy nie wiesz, gdzie wylądujesz.


Ja to widzę mniej więcej w takim zapisie. Generalnie coś mogłoby być, ale bardziej jako kawałek opowiadania, nie jako wiersz. Może pozbieraj do "kupy" te teksty i spróbuj opowiadanie stworzyć. Pouczysz się trochę interpunkcji, gramatyki, poczytasz to kilkanaście razy i może coś "urodzisz" ciekawego.
przysłano: 5 czerwca 2013 (historia)

Inne teksty autora

my?lop?ot
taryfiarzgazu
163
taryfiarzgazu
05:49
taryfiarzgazu
state of status ( I )
taryfiarzgazu
oto (162)
taryfiarzgazu
krzyżyk (161)
taryfiarzgazu
w torbieli (160)
taryfiarzgazu
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca