Jaruś nie pal tyle...czyli geniusz i junona w epoce światłowodów

Jarosław Baprawski

nie wiem jak to opisać

 

tęsknię do Ciebie

 

bez zapowiedzi

nie będzie

 

rozdane wszystkie krzyże

 

kartki papieru zastapiły ekrany

białe i szumiące kosmosem

 

pulsują kursory

zapowiada się upalne lato

 

nie wiem jak to opisać

 

buzia gorąca

 

w popielniczce coraz więcej popiołu

nie chce mi się wierzyć

niby siedzę a leżę

bezkarnie

 

błądząc dłonią

pod twoją sukienką

 

ty nie masz majtek

a ja już dawno

 

spadłem z trzepaka

 

nie wiem jak to opisać

 

kocham

 

 

 

 

 

 

Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 19 czerwca 2013
anonim
  • Doremi
    'tęsknię - kocham'

    no widzisz że

    co innego kochać
    a co innego pi***ć !

    · Zgłoś · 11 lat
  • abojawiem
    a jednak są jeszcze (i to na szczęście) rzeczy/sprawy, jednym słowem - sytuacje, z których się nigdy nie wyrasta

    · Zgłoś · 11 lat