Literatura

nie oczekuje cudów (wiersz)

Jarosław Baprawski

kolejny dzień jak co dzień

narzekam na kulawe szczęście

ciężką robotę niewyraźną przyszłość

pierdolnietą niewiastę straconą młodość

 

"Raj, którego nocą pragniesz tak
Jak ja
To niebo, to raj
Dalej dalej proszę leć, proszę gnaj.."

 

radiowy Przybój

wbija mnie w ziemię

 

dożywocie dla pary

z Birmingham

 

'"Dlaczego ja?" tak Boga pytał się
„Naprawdę skrzydeł tych nie mogę mieć"
Rozłożył ręce, „Chyba tego chcę"
I jego oczy mówią „Leć!"...

 

zawirował nad kowadłem

czteroletni chłopczyk

i ja wiejski kowal

miałem dosyć

poezji

 

"erekton

poczuj różnicę

i wal.."

 

nie jestem bogiem

ja także

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


wyśmienity 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 sierpnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca