Literatura

~~~ (wiersz)

Halfmoon

Pamiętasz? Zielone drewniane koniki
którym przegryzaliśmy uzdy
pasły się opodal
ciasne buty, niedocenione przez spragnione pieszczot
zbożorodnej ziemi stopy.
pałętały się same po brzegach epizodycznych motylich rzek Pamiętasz? Stłuczono ci okulary więc przywdziałaś wzrok w kłosy i promieniałyśmy tam razem ze strachami na wróble

słaby+ 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 kwietnia 2001

Inne teksty autora

piec
Halfmoon
{~~~}
Halfmoon
***
Halfmoon
***
Halfmoon
***
Beata Szulęcka
***
Beata Szulęcka
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca