Literatura

*** (wiersz)

Mea

jak to dobrze gdy umysł zasypia
Nie masz pojęcia
Jak to dobrze
Kiedy umysł zasypia
A ja odpoczywam
Choćby przez chwilę
Głęboko pooddychać
Nie przejmując się
Nieświeżym powietrzem
Nie masz pojęcia
Jak to dobrze
Stracić na chwilę czujność
Z dnia na dzień
Z sekundy na sekundę
Być biernym
Obserwować
Słuchać
Nic nie mówić
Nic nie myśleć
Co będzie
Potem
Teraz
Gdy umysł zasypia
Jak dobrze
Odpocząć na chwilę
Od myśli
Gdy nic nie dociera
Gdy nic nie gra
Nadto ważnej roli
Tlen
Światło
To mi wystarczy
Nie masz pojęcia jak to dobrze
Gdy umysł się budzi

niczego sobie 15 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
nina 10 lipca 2002, 17:04
chociaż najlepsze wg mnie myślenie przypada na okazję max przemęczenia
przysłano: 12 czerwca 2001

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca