Literatura

Słuchając Jimma (wiersz)

Katarina / Katarzyna Klatkiewicz-Stuper


Fałszywe życie męczy
Swoją obojętnością
To przyspiesza decyzję
O przekroczeniu bramy
Wiodącej ku innym wymiarom
Kręte ścieżki
Doły
Chwilowe wizyty w Raju
Drzwi zatrzaskują się z hukiem
Z otchłani wyłaniają się
Mściwe bestie
Słychać nadchodzące niebezpieczeństwo
Nie ma ratunku
Nie ma ucieczki od zagłady
Matka płacze nad własnym grobem
Kończy się przyjaźń
Odchodzą Bracia
Prorok Apokalipsy płonie
Rodzi się Czarny Syn Sexu
Zbliża się finał
Opada kurtyna
Gdzieś zapodział się klucz ....

Stojąc przed zamkniętymi drzwiami
Zastanawiasz się
Czy tak, wygląda początek końca /?/



słaby 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

O mój ty smutku cichy
Krzysztof Kamil Baczyński
Pieśń kupca
Bertolt Brecht
Psalm 4
Krzysztof Kamil Baczyński
Bohater
Krzysztof Kamil Baczyński
Pokolenie
Krzysztof Kamil Baczyński
Pragnienia
Krzysztof Kamil Baczyński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca