Literatura

Nie warto (wiersz)

przybysz

Odpowiedź na "Czy warto" E. Stachury
I'd better die
If I'm cold inside
D. Malejonek


Do żył jest nóż
Lub skok na bruk z wysoka
I niech popłynie posroka
I rozbryźnie się mózg
Lub może odejść inaczej..
Krawat ze sznura pod szyją zawiązać,
Założyć buty z betonu przed skokiem do rzeki,
Lub z płaszczem z benzyny wejść w ogień.
Można też, jeśli ktoś woli
Wziąść prochy - to jednak mniej boli
I większe jest wtedy ryzyko
Że może się to nie udać.
Lepsze jest jednak i to
Niż ciągła ta wegetacja,
Czekanie na kogoś bliskiego,
I że się zacznie coś dziać.

XII 2000/I 2001

fatalny+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 sierpnia 2001

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca