Literatura

zawszebądź (wiersz)

nonFelix

z-a-wsze-bądź


W rytmikach pasyjnych
W krzykach oświeconych
Na zaszczytnym miejscu
We snach urojonych -

Symbolika -
Wywinęła salto,
Zabłysła w Słońcu,
i rzuciła na ostrze nowego rozsądku.

Łzy -
Zakpijcie!
Krople krwi -
Płyńcie!

Aż wilgotna ziemia
Wchłonie
Oceany
any
onie...

zawszebądź


- bez róży
co to nas okradła
z krwistej miłości -

zawszebądź

niczego sobie 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ktosktokocha 18 marca 2003, 16:21
hmm oo to mi sie podobalo
przysłano: 11 sierpnia 2001

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca