Literatura

Psychobilly (wiersz)

arte

 

 
We własnej skórze „tu czy tam”
osadź się w chwili obecnej kontempluj widok dźwięk zapach
co poczujesz?
 
Czy z braku hormonu szczęścia
coś na kształt trującej mgły która napływa znad Pacyfiku
i otula drapacze chmur
i paraliżuje umysł jak dotyk ciemności w kronice obłędu
Williama Styrona
 
W Vice Magazine obejrzyj sesję
z najnowszą kolekcją domów mody z zaaranżowanymi
samobójstwami znanych pisarek
z niekonwencjonalną Sylvią Plath klęczącą przed piecykiem
gazowym
 
Dokonaj zakupów markowych ubrań
można zbić fortunę na bessie tak samo jak na hossie
marzyć o idealnym życiu w którym codziennie
nie wcina się chińskich zupek lecąc z punktu a do punktu b
korzystając z low-costów
 
trzeba udawać od małego uczy się dziewczęta
tak jak chłopców kłamać by piąć się w górę i na szczycie
wieść zupełnie inne życie w stroju à la pin-up
 
 

niczego sobie 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 6 pazdziernika 2013, 20:53
...już się odezwałem
tutaj..........ocenię :-)
zenit
zenit 7 pazdziernika 2013, 23:10
podoba się
Ata
Ata 7 pazdziernika 2013, 23:24
powiem tak: podoba się i to bardzo (ale to o Sylvii Plath.. - dla mnie nie na miejscu).
abc
abc 8 pazdziernika 2013, 07:29
Mithril, dziękuję :)

Zenit, cieszę się że podoba się

AgataSz., o Sylvii to pomysł Vice, aby przekroczyć tabu ze śmiercią, lansując najnowsze kreacje z
domów mody.

scallywagandvagabond.com/2013/06/vice-magazine-sui…
przysłano: 6 pazdziernika 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca