***

Jarosław Baprawski

***

tuląc siebie napisalibyśmy
tylko kilka dobrych strof

ale kto to pojmie
kto poczuje całość

bo czy wiersz
to nie znaczy iść

bezinteresownie

bez wybuchów na słońcu
bez plam na księżycu

od tak
do tak

Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 19 listopada 2013
anonim
  • Mithril
    no i nieźle - to;

    "bez wybuchów na słońcu
    bez plam na księżycu".............................bym przemalował, bo częściej mówi się
    o "plamach" na "słońcu" właśnie, niż (jeżeli w ogóle) na "księżycu"

    · Zgłoś · 11 lat
  • Ata
    "bo czy wiersz
    to nie znaczy iść

    bezinteresownie

    bez wybuchów na słońcu
    bez plam na księżycu

    od tak" - to naj, prosto a jednak ma moc i prawdę

    · Zgłoś · 11 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Nawet mnie się podoba tą razą. Nieprzegadane, zgrabnie myśl ujęta.

    · Zgłoś · 11 lat