Literatura

„Powieszą nas na krawatach, ukrzyżują na billboardach…” (wiersz)

Lilith

XXI wiek – post-nuklearny plac zabaw

nielegalnie wyskrobanych płodów

tu liczy się jedynie kolejność dziobania

 

euro-kastracja ludzkich odruchów

na poczet zdalnie sterowanej  znieczulicy

bezosobowych mas

unifikacja płci i tożsamości

apoteoza materialistycznej rozbuchanej chuci

w aseksualnie sterylnych alkowach biur

 

i tylko czasem trafi się ukradkiem okazja

by móc ocieplić nieco stosunki w miejscu pracy

i poza twardą konkurencją skraść szybko chwilkę

na mechaniczny byle jaki seks na kserokopiarce

 

 

 

 

Anna Gajda „Lilith”

27.09.2011r.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 grudnia 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca