Literatura

Ognisko (Piosenka, w której o coś chodzi) (wiersz)

Rukusafu

15.VII.2001, Małe Ciche ( Rukusafu nam tu ostatnio talentem błyska...- przyp. Szluger)
Bije zapomniane żródło
Młode świetliki
Gwiezdne korowody
Śpiewają

Płaczesz nie mówiąc, dlaczego
Łzy Twoje giną
Chmury niebo głaszczą
Cierpliwie

W tej piosence chodzi o serce,
Które raz wolniej, a raz szybciej bije,
Którego rytmu od dziś jesteś Panią
Wędrujmy za Nią,
Umierajmy za Nią!

Płynie przezroczysty potok
Z gór niesie prawdę
Ku kamiennym wioskom
Radośnie

Proszę, zostań moją dłonią
Błądzimy wspólnie
Drzewa chmury czeszą
Spokojnie

W tej piosence chodzi o ręce,
Które w podzięce składamy na piersiach,
Które w potrzebie sobie podajemy
I razem idziemy
I naprzód idziemy

Szukam coraz bliżej matki
Brodząc w murawie
Zapuszczam korzenie
Ostatnie

Kontrakt z Bogiem już zawarty
Grom spadnie wkrótce
Ziemia mnie częstuje
Dziękuję

W tej piosence chodzi o więcej,
Niż dziecięce dorosłych zabawy,
Niż kiełbaski, dla których spalicie
I niebo, i chmurę,
I drzewo, i życie...

Płaczę nie mówiąc, dlaczego
Łzy moje giną
Chmury niebo głaszczą
Cierpliwie

Nana na nana nanana...

niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 sierpnia 2001

Inne teksty autora

Przeprost Ciapki w Ogrodzie Saskim
Łukasz Isha Pietraczuk
Będzie kochać
Łukasz Isha Pietraczuk
Tańcz
Łukasz Isha Pietraczuk
Sen o polach pszenicznych
Łukasz Isha Pietraczuk
Modlitwa dziękczynna
Łukasz Isha Pietraczuk
Dłoń Enei umierającej
Łukasz Isha Pietraczuk
Ledwodyszemranie
Łukasz Isha Pietraczuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca