Literatura

aperitif (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

przygotowałem Ci dziś obiad
tak jak i kiedyś pełny garnek
wrzuciłem myśli wiarę słowa
nie daj im bezsensownie zmarnieć

nie mów że po co że nie trzeba
bardziej to boli niźli cisza
wiesz przecież że nie umiem śpiewać
spróbuj choć moje wiersze słyszeć

wszystko jest trochę popieprzone
wybacz choć chciałem to nie umiem
bo kiedy ogień w ludziach płonie
trzeba go czuć a nie rozumieć

przypraw mi trochę nie starczyło
delikatności ciepłych wyznań
przegotowałem swoją miłość
i wykipiała mi łatwizna

lecz dla pamięci co w nas było
nie bój się jeszcze raz spróbować
to tylko zwykła szczera miłość
jak nasz ostatni wspólny obiad

dobry 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ANONIM1212
ANONIM1212 1 stycznia 2014, 18:02
Przepiękny.
Ir
Ir 1 stycznia 2014, 19:40
"wszystko jest trochę popieprzone
wybacz choć chciałem to nie umiem
bo kiedy ogień w ludziach płonie
trzeba go czuć a nie rozumieć"

Wszystko jest dokładnie popieprzone...nie tylko trochę.
planna 1 stycznia 2014, 23:49
.Wyśmienita potrawa,palce lizać.
calvados
calvados 2 stycznia 2014, 08:49
wspomnienie utkane w szczerym wyznaniu
...
... 2 stycznia 2014, 11:49
Wystarczy szczypta by spieprzyć obiad:)Ale Tobie się udał i pysznie to wygląda:)))
Mithril
Mithril 2 stycznia 2014, 17:20
jakiś ukryty cel, że to samo wlepiłeś x3
cloudia
cloudia 2 stycznia 2014, 21:09
Oj wykipiało Ci łatwizną :-(
przysłano: 1 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca